Криминално проявен, направил опит да извърши домова кражба и предложил подкуп на полицейски служител, е задържан в ареста на РУ-Септември. Случката се разиграла вчера сутринта на улица в Септември.
Гражданин забелязал мъж със съмнително поведение, който с помощта на отвертка се опитвал да отвори входната врата на жилище, собственост на жена от същия град.

Междувременно полицай от местното управление, отивайки на работа, забелязал случващото се и реагирал незабавно на призива на бдителния гражданин. Униформеният задържал на място крадеца, а минута по-късно пристигнали и колегите му от дежурния автопатрул. Оказало се, че заловеният е 54-годишният пазарджиклия Н.А.

Мъжът е криминално проявен и регистриран за кражби на територията на страната ни и в чужбина. Междувременно докато пристигне автопатрулът Н.А. предложил на задържалия го полицай сумата от 20 лева, за да го пусне да избяга. Така освен за опит за кражба спрямо мъжа се води и полицейско производство за подкуп на длъжностно лице.

Случаят е докладван на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Със свое постановление прокурор е удължил ареста на апаша със 72 часа. Продължава работата по изясняване на евентуална съпричастност на Н.А. към други взломни домови кражби, извършени на територията на Септември.