Премиерът Бойко Борисов е на поредна обиколка из страната. Този път се спря във Велико Търново заедно с министрите на финансите и здравеопазването - Кирил Ананиев и Костадин Ангелов. Те бяха посрещнати от кмета на града Даниел Панов.

Той посети храм и сподели, че правителството в сряда е отпуснало допълнително 4 млн. лв. за църкви.
Борисов каза, че може да показват само какво са направили.

Той припомни какво е направено от властта по време на мандата на ГЕРБ: "Вдигнахме доходите на всички - над 50%. В пандемията осигурихме много средства за лекарства. Влязохме в чакалнята на еврозоната, в Банковия съюз. Строи се "Хемус", "Струма", "Европа".

На въпрос дали той ще бъде кандидатът на ГЕРБ за премиерския пост: "Днес по-подготвен от мен няма. Не случайно ние сме първа политическа сила. Много хора държат аз да съм кандидатът за премиер, но винаги съм считал, че обединението прави силата.

Фактът, че за 2022-2023-а подписваме договор за ваксините, означава, че не само няма да изчезне пандемията, а ще се трансформира, не е редно и аз като Радев да разделям нацията на две.

Ще предложа друг министър-председател с много ясна европейска, натовска ориентация". Борисов каза, че при получаването на мандата ще се отнесат сериозно, но не пожела да каже името на новия кандидат за премиер на ГЕРБ. Борисов не даде конкретика и кои министри от стария кабинет ще бъдат предложени и в новото правителство.

Отново коментира и служебното правителство и въпроса "Страх ли ги е ГЕРБ от него?": "Народът се произнеса и за чекмеджета, чанти. Страх ме е само от Господ".

По думите му, ако се стигне до служебен кабинет, би означавало, че партиите не са проявили мъдрост. И пак се върна на резултатите от изборите, като каза, че излизането на Слави Трифонов на политическата сцена не е случайно.

"Ще коментираме промени в Изпълнителната комисия, не съм си свалил доверието от Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, ще направим анализ защо в тези градове, където сме направили толкова много, са такива резултатите", коментира Борисов.
След това премиерът посети МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Там се обърна към Ананиев: "Ако зависи от нас, пак ще даваме пари за болници, за църкви".