Бургаският топадвокат Дарина Василева, която участва в новия сезон на риалитито „Фермата“, повдигна завесата около драматичната история с нейната дъщеря, която се е определила за мъж и как семейството й е минало през това изпитание тя да бъде трансджендър*.
Докато готвеше вечеря с Валерия и Виолета, юристката разказа за битките, през които е минала, за да подкрепи различното си дете Алекс, пише "Флагман".

„Имаше хора, които се обърнаха и казаха „луда работа“. И ме съветваха да се обърнем към психиатър“, спомни си Дарина.

Въпреки, че е свикнала хората да реагират зле по тънката тема, в предишен епизод на предаването Владимир Каролев я докара до сълзи. Той й даде съвет да заведе дъщеря си на протестантска църква, където лекували наркомани, проститутки и крадци, както и подобни на нейния случай.

„Откакто се помни, Алекс се чувства момче и не може да разбере защо е в това женско тяло. В последните две години в гимназията ми го каза”, откровена беше майката с Валерия и Виолета.

Алекс години наред крила за ориентацията си, за да угоди на семейството си и да не го поставя в неудобно положение. Дарина и до ден днешен обаче не знаела дали Алекс предпочита мъже или жени за свои партньори и дори нямала намерение да пита. „Това не е моя работа“, категорична беше юристката, която на старта на предаването заяви, че влиза, за да търси толерантност към трансджендър хората.

Припомняме, че Дарина Василева изненадващо се появи в риалити формата в неделя. Тя е известен бургаски адвокат с богата практика и опит.

*Трансджендър са хората, чиято полова идентичност не отговаря на пола. Трансполовите хора могат да имат полова роля, противоположна на приписаната им при раждането, или да имат полова роля, която да не отговаря на бинарната полова система мъж-жена, като трети пол, интерсексуални, куиър хора. Понякога, но без това да е задължително, трансполовите хора желаят да преминат операция за промяна на пола.