Никой не успя да сложи ръка върху бизнеса на покойния бос на ВИС 2 Веселин Стоименов с лодките на река Ропотамо, пише flagman.bg.
Две фирми закупиха документи, за да предоставят услугата „Разходка с лодка”, но процедурата бе прекратена от възложителя РИОСВ Бургас, защото едно от изисквания противоречи на закона.

В случая това е условието лодките задължително да са с електрически двигател, което се въведе с цел да се пази природата в резервата, но се оказа, че Морска администрация не позволява превозването на пасажери с подобни двигатели. Законодателят изисква задължително подобни лодки да са с най-малко двуцилиндров двигател.

Условието предизвика сериозни подозрения преди конкурса, защото лодките са много специфични и никой в България нямаше подобни.

В крайна сметка конкурсът е анулиран, а дали ще тръгне отново, е трудно да се каже. Интерес към услугата има при това изключително сериозен. Двете фирми са от Бургас и Приморско, които със сигурност ще участват и на новия конкурс.

БЛИЦ припомня, че сладкият бизнес с лодките на Ропотамо бе причината за ожесточени спорове преди години. Покойният митичен бос на ВИС 2 Веселин Стоименов имаше сериозни интереси в сектора