Мистерията около трупа, намерен по-рано днес на Първа буна във Врана, се задълбочава. БЛИЦ припомня, че тялото на 45-50 годишен мъж бе извадено по-рано днес от водите в Морската столица.

Малко след това, какво само БЛИЦ съобщи, се появиха горещи разкрития около кошмарната случка.

БЛИЦ ексклузивно научи, че по тялото на мъжа има 7-8 наранявания в областта на корема. Те са пробили коремната стена, но въпреки това не свидетелстват да са нанесени с голяма сила. 

Медията ни научи още, че леки наранявания има и по черния дроб на мъжа.

В същото време разследващите са открили и прорезни наранявания по шията на мъжа, но нито едно от тях не било животозастрашаващо. 

Отлично запознати с разследването споделиха пред БЛИЦ, че по първоначални данни причината за смъртта на мъжа е кръвозагуба, но има оток и на белия дроб, което свидетелства за това, че е възможно да е погълнал вода.

Любопитно и интересно от гледна точка на разследването е, че въпреки наличието на множество наранявания – били те по леки или не толкова, по тялото на мъжа не са установени т. нар. защитни наранявания и следи от борба.

Как трупът се е озовал край Първа буна все още не е ясно. Разследващите работят по няколко версии, но няма как тялото да се е озовало там, ако „отправната“ точна е бил брегът или открито море. 

По непотвърдена информация – каквото и да се е случило е станало именно на Първа буна. Репортер на БЛИЦ предаде, че на мястото на зловещата сцена все още има огромни следи от кръв. 

Разследващите разпитали из заведенията в района дали някои е виждал и/или познава мъжа, но не са получили конкретни насоки. По информация на БЛИЦ се разглеждат и записите от камерите в района. Точно край Първа буна има оборотно заведение, чието видеонаблюдение е насочено именно към Първа буна. Според разследващите от записите може да се получи допълнителна информация за фаталната случка.

БЛИЦ припомня, че самоличността на мъжа вече е установена въпреки, че в него не били намерени портфейл, документи за самоличност, телефон или други лични вещи. 

Какво точно се е случило, за да се стигне до зловещия и фатален край на мъжа, все още се уточнява от разследващите.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ