Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Андрей Демирев, на 18 г., и Асен Ангелов, на 21 г.,. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 15 срещу 16 март, Харманли, в съучастие като съизвършители, умишлено умъртвили 54-годишната Валя Георгиева.Деянието е извършено по отношение на лице в безпомощно състояние по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост, което е престъпление по чл.116 ал.1 т.5 и т.6 пр.2 и 3 вр. чл.115 вр. чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.

Харманли в потрес от жестокото убийство на Валя! Жертвата била много крехка и слаба, не създавала проблеми и... (СНИМКИ) 

Другото обвинение е за това, че са извършили действия с цел да възбудят и удовлетворят полово желание без съвкупление по отношение на 54-годишна жена, като деянието е извършено, чрез употреба на сила и чрез използване на безпомощното състояние на пострадалата -престъпление по чл.150 ал.1 пр.1 и 2 вр. чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс, уточнява sakarnews.info.

Жертвата е била изключително крехка и лека, възможно е да е била преместена само с носене, без да се налага да я влачат, уточниха разследващи. Валя е била семейна и обитавала двуетажна къща. Там отгледала двете си  дъщери, които вече имат собствени семейства.