Осем са вече жертвите на коронавируса в Хасковски регион. Последният, загубил битката с болестта, е мъж на 83 години от община Димитровград. Той е бил приет и диагностициран с Ковид-19  в Инфекциозното отделение на Хасковската болница на 18-ти август.

На 21 август, поради наличие на съдово заболяване, е приведен в лечебно заведение извън областта, където е починал на 22 август.

Мъжът е имал придружаващи сърдечни и съдови заболявания.

Както БЛИЦ съобщи, вчера в ОАИЛ на МБАЛ – Хасково почина 84-годишна жена, заразена с коронавирус. Тя също е имала придружаващи заболявания. 

Четири са новозаразените в областта за последните 24 часа, съобщават от Областния оперативен щаб днес. Позитивни са трима мъже на 83 и 53 години от община Хасково и на 63 години от община Харманли, пациенти на МБАЛ-Хасково. Положителните им проби са излезли от направените 17 изследвания на персонал на клиниката и  десет от пациенти на болницата.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за още един положителен случай на Ковид 19. Касае за мъж на 60 години от община Тополовград, който е хоспитализиран в лечебно заведение извън областта.

За последното денонощие на територията на Хасковска област са взети общо петдесет и една проби за наличие на коронавирусна инфекция.

От РЗИ-Хасково са взети две контролни проби, три на контактни лица и деветнадесет от „Специален дом за временно настаняване на чужденци – Любимец“. Пробите им все още се обработват.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента са 152.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!