Хасковлията Димитър Цветков потвърди верността на поговорката “Неволята учи” и след като десетки пъти звънял на тел. 112 за опасните ледени висулки, днес сам се зае да ги свали от стрехите. Мъжът работи в магазин за дрехи на ул. „Варна” в центъра на Хасково, съобщава haskovo.net.
Надвисналите над минувачите двуметрови ледени кинжали още вчера го притеснили, че може да се стоварят отвисоко и да разцепят главата на някого. Затова звънил многократно на спешния телефон 112. Не последвала обаче никаква реакция.
 

Затова днес хасковлията намерил достатъчно дълъг прът и се заел сам да сваля надвисналата опасност, за която повечето минувачи дори не подозират.
 

“Времето омеква, показа се и слънцето и се увеличава опасността някои от тези огромни висулки да се откъртят и да полетят надолу. Не ми се мисли какво ще се случи, ако там има човек”, обясни мъжът, докато къртеше леда по стрехите.
 
В потвърждение на думите му по тротоара в същото време точно под надвисналите отгоре ледени ножове минаха неколцина минувачи, сред които и майки с деца.
 

Подобна опасност дебне от много покриви в града.