Кметът на хасковското село Маслиново Недялко Петков чисти пътя до селото си, както и улиците, със собствения си джип. Още преди две години селският управник направил приспособление за прикачване на гребло отпред, а в лютия студ и сняг тази година то се оказало изключително необходимо, съобщава Haskovo.net .
„Джипът е с добри зимни гуми, дори не съм слагал вериги“, заяви кметът на Маслиново.Той обясни, че чистел пътя от разклона за селото, а разстоянието до центъра е около километър. Имал уговорка с фирмата, която чисти снега по общинската пътна мрежа. Оттам му поемали горивото.Така вместо да къса нерви и да звъни на фирмата за непочистени пътища, Недялко Петков просто пали джипа и се справя сам, за което получава адмирациите на хората в Маслиново.Кметът е качил и клип във Фейсбук, на който се вижда как чисти пътя с джипа си. Клипът събира много лайкове в социалната мрежа.
В него се вижда и трактор, паркиран в центъра на селото. „Той е за тежки ситуации, ако трябва да разбиваме преспи и да стигаме до непроходими участъци. Засега джипът се справя. Пък и става по-бързо“, обясни селският кмет.