Жена от село край Кърджали се оказа първият случай в България на излекуван от коронавирус, който отново е с положителен тест за COVID-19, съобщава 24rodopi.com.

Припомняме, че както БЛИЦ писа тази сутрин секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов обяви, че един от 46-те потвърдени случаи за денонощието е в Кърджали, като в лабораторията в града край Арда е установено на репозитивиране на коронавирусна инфекция.

„Подобни случаи са констатирани в редица други държави. Според експерти на Световната здравна организация не се касае за ново заразяване, а по-скоро за репозитивиране на коронавирус, който е мигрирал в долните дихателни пътища“, каза доц. Димов.

Жената, която е от първите заболели в област Кърджали, но излекувана, отишла на профилактичен преглед. Единственото й притеснение било високото кръвно.

Медиците решили да я изследват „за всеки случай“ и констатирали случай на репозитивиране на коронавирусна инфекция. Тя е под домашна карантина, чувства се добре.

Припомняме, че 59-годишна жена от кръджалийския квартал "Боровец" е настанена в Инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Тя пристигнала заразена от Англия. В същия самолет пътували общо 11 жители на област Кърджали, сред които и жена с 4-те си деца.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!