Собствениците на един от най-популярните ресторанти в Гоце Делчев – „Орбел“, отнесоха глоба от Инспекцията по труда за служител на длъжност „помощник-готвач“ без трудов договор, пише struma.bg.

Обектът е бил посетен от инспектори от ГИТ – клон Благоевград  на 17 август. По време на проверката е установено, че в него работи лице, което изпълнявало длъжността „помощник-готвач“ и което не е получило копие от документ, валидиращ упражняваната от него дейност в ресторанта – трудов договор. Вследствие на това инспекторите наложили на фирмата, собственик на ресторант „Орбел“, имуществена санкция в размер на 2000 лева.

Собствениците обаче обжалваха глобата пред Районен съд – Гоце Делчев, но съдебният състав, председателстван от съдия Стоян Хаджиев, я потвърди.

Ресторант „Орбел“ е един от най-популярните и предпочитани обекти за хранене и провеждане на семейни тържества в Гоце Делчев и региона. Намира се в парка на южния град. Той е един от първите ресторанти в Гоце Делчев след 1989 година. Допреди няколко години „Орбел” беше собственост на един от най-известните и уважавани хора в ресторантьорската гилдия – Огнян Язиков.