Комисар Светослав Телбизов, който беше и заместник-шеф на пазарджишката полиция, е починал от COVID-19. Това гласи неофициалната информация, получена от източници на БЛИЦ. 43-годишният полицай издъхна преди няколко дни.

Той не е бил на работа от около три седмици. Имал е бронхонпевмония. Бил е настанен за лечение в болницата в Пазарджик.

След това е преместен в Пирогов, там състоянието му се е влошило и въпреки борбата на лекарите, е издъхнал. По наша информация е бил заразен с COVID, няма данни съпругата и детето му-10-годишно момченце, да са болни. Колегите на комисар Телбизов са в шок от случилото се.

"Добрите хора не умират, отиват на едно по-добро място", скърбят мъжете в униформа по без време отишлия си млад свой началник.

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев, който 6 години оглавяваше пазарджишката дирекция, а заместник му беше комисар Телбзов изпрати съболезнователно писмо. "Напусна ни един достоен човек и професионалист. Изказвам съболезнования към близките и колегите на зам.-директора Светослав Телбизов. 

Всички ние сме смъртни. Единствено безсмъртни са онези човешки дела, които съзиждат един живот и му придават смисъл. Дълбок поклон пред светлата му памет.
За мен той беше успешен ръководител, колега и приятел!" 
 
В периода 2013-2015 година Телибизов е служител на ТД “Национална сигурност“-Пазарджик. От 2015 до 2016 година работи в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Пазарджик , а от 2016 г. до момента е негов началник. 
 
На 28.08.2019г. със Заповед на Министъра на вътрешните работи е временно преназначен на длъжността заместник директор на ОДМВР-Пазарджик. 
 
Комисар Телбизов е завършил Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ