Плъхове с размерите на котка плъзнаха из Бургас, след като бе разрушена основата на старата немска болница, намираща се на ул. „Св. Св. Кирил и Методий” в морския град, сигнализира ужасен очевидец, цитиран от "Флагман".

След започването на строежа на модерната библиотека, която ще се издигне върху площта на бившето немско училище, от дълбините на карето започнала да се появяват всякакви твари, което обезпокоява живущите по съседните улици в района.

Директорът на Дезинфекционната станция в Бургас – инж. Нели Бойчева разкри какво е положението:

„Има сигнали от граждани, които живеят в близост и съответно взехме мерки и зоната около Немската болница, по-специално шахтите са обработени. Започнахме канална дератизация в целия град. Това е поставянето на примамки в събирателни, колекторните и дъждовните шахти, с цел умъртвяването на гризачите”, обясни инж. Бойчева.

Тя увери, че мишките с големи размери не са опасни за населението и няма опасност от инвазионни и инфекциозни заболявания. По думите й специалистите от станцията са заложили достатъчно примамки, за да се справят с проблема.

„Заложили сме множество капани. Това са водоустойчиви блокчета, които се поставят в шахтата, дори да има вода, те са с парафин, плуват на повърхността и съответно плъховете, които знаете са добри плувци, могат да си ги хапнат от тях.


След което до няколко дни получат вътрешни кръвоизливи, но не умират на повърхността. Те умират под земята, като търсят вода за пиене, това е принципа на тези примамки, които поставяме”, допълни още инж. Бойчева.

Според хората, които живеят в района плъховете били толкова големи, че плашели гларусите, които са всеядни и дори налитат на малки котета. Големината на гнусните твари варирала от 500 до 750 грама, разказа очевидци.

Сградата и основите й бяха "натоварени" с тежка отрицателна енергия през миналия век. Според езотерици решението това място да се превърне в библиотека било най-правилното, за да се изчисти тежката карма.

Сградата е разрушена до кота 0

Припомняме, че през средата на август т.г. сградата на бившето немско училище бе напълно съборена, а на нейно място съвсем скоро ще се появи супер луксозна библиотека, комбинирана с модерната визия и технологично развитие за 21 век.

Новата конструкция ще има стъклена фасада, част от дворното пространство ще се превърне в своеобразен кампус, с амфитеатрална конструкция по средата. Ще има и подземен паркинг, към който ще се влиза от страната на ул. „Средна гора”.