„Най-после в Пловдив има достоен кандидат за кмет със знания и натрупан опит както като дългогодишен учител математик и директор на елитна пловдивска гимназия, така и като общински съветник”- с тези топли думи Николай Радев бе приветстван от пенсионираните учители и директори от града, на организираната от тях среща.

„Приоритет за нас от левицата е Пловдив да е град на здрави и образовани хора” – каза в отговор директорът на Английската гимназия. И уточни: „Разликата между мен и другите кандидат-кметове, скъпи колеги, е посоката! Аз и моите съмишленици поставихме на първо място здравето на пловдивчани и запазването на общинското здравеопазване, а не тротоарите, не улиците“.

Специално внимание Николай Радев отдели на образователната политика, която през последните години, според него, раздели училищата като нива на подготовка.

„Промяна в тази сфера е крайно наложителна. Посоката трябва да е към специалности и професии, които да са високо технологични, като по този начин ежегодно да се възпроизвеждат нови и нови висококвалифицирани кадри, за да се развива бизнесът в града”- каза още бъдещият кмет от „БСП за България”.

Той се спря и на други акценти от платформата „Пловдив на хората”, като тенденцията за безплатни ясли и детски градини, намаляване на данъците и таксите, запазването на културните ценности в древния и вечен град под тепетата. 

Пловдив ще е на хората при управлението на левицата. Успешният вот с № 56 ще позволи това да бъде реалност – каза в заключение Николай Радев.