След дълго боледуване на 55 години ни напусна бившият кмет на Малко Търново Иван Иванов, съобщава "Флагман".

Той е починал навръх националния възпоменателен събор в м. Петрова нива в събота. В неделя е погребан край странджанското село Заберново, където са се събрали близки, роднини, приятели и политици за последно сбогом. 

Иван Иванов е роден на 23 май 1964 г. в Малко Търново. През 1999 г. е избран за първи мандат като кмет на община Малко Търново от БСП. Управлява успешно  общината 12 години – до 2011 г. След това сам решава да не се впусне отново в битката за кметския кабинет и участва само в листата за местния парламент, като е избран за общински съветник.

Той е една от знаковите фигури в съвременната история на Малко Търново. Ще бъде запомнен с борбата  за развитието на Странджа. 

Именно Иванов настояваше за редактиране на Закона за защитените територии, който налага ограничения за инвестициите в Природен парк "Странджа", което обрече общината на икономическа гибел.

 Иванов настояваше за държавен ангажимент, който да гарантира добра инфраструктурата и цялостно социално-икономическо развитие на региона. Изключителен е и приносът му за развитието на културата и популяризирането на историческото наследство.

Настоящият кмет на Малко Търново Илиян Янчев, който бе заместник на Иванов, каза пред Флагман.бг, че общината е загубила достоен човек, който е дал много за града. Илиян Янчев заедно със служители на Общината са присъствали на погребението на бившия градоначалник вчера в с. Заберново.

Иван Иванов (вторият от ляво надясно) управляваше 12 години 

„С огромно прискърбие и болка изпратихме г-н Иванов във вечния му път. Той бе три мандата кмет – което означава, че хората са му имали доверие и той е доказал своята лоялност.

Винаги излъчваше респект, много стриктно изпълняваше задачите, които си поставяше за общината. След третия си мандат бе избран за общински съветник.

За съжаление после се разболя и не може да се пребори.

Аз именно от него добих първия си опит и познания. В малкотърновска община е трудно да си кмет поради много причини, а той се справи толкова дълго време. За тези 12 години помогна на много хора, реши много проблеми, трудно правеше компромиси за каквото и да било“
, каза Илиян Янчев.