Подател на фалшив сигнал за ранен човек, разкарал полиция и линейки напразно да търсят пострадал, избягал от България, за да не влиза в затвора. 45-годишният И.Е. не изчакал присъдата на Районния съд в Разград и напуснал страната преди да чуе, че го наказват с 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщава Труд.
Присъдата за фалшивия сигнал на тел. 112 е потвърдена от Окръжния съд и влиза в сила, а авторът ще бъде издирван, за да изтърпи наказанието.

Късно вечерта на 28 януари миналата година, на пияна глава, след почерпка с приятел, той звъннал на тел. 112 и заявил, че на кръстовище в село Севар има паднал човек. Операторът го свързал с дежурния в Спешна помощ и мъжът, представяйки с фалшиво име, казал, че има ранен човек от катастрофа.

На посоченото място на инцидента долетели линейка и патрул на полицията и почнали да търсят из района ранен човек. Обходили надлъж и шир, но не намерили нито човек, нито кола. Лутането продължило доста време.

В последствие било установено, че авторът на фалшивия сигнал е безработен и осъждан мъж от селото. При полицейското разследване той не се признал за виновен. Твърдял, че бил видял ударена кола. Не помнел обаче какво е говорил, защото бил много пиян. Изтрезнявайки трайно след разследването, той изчезнал зад граница.