Известният бургаски крими герой Станислав Беров, по прякор Берката, влиза за 4 месеца в затвора. Криминално проявеният и осъждан мъж обаче няма да лежи заради някой от арестите си с наркотици, а за шофиране след употреба на дрога, съобщава "Флагман".

Берката е спрян от полицейски патрул преди около месец и половина на бургаската ул. „Струга“. Наркотестът показал, че Беров седнал зад волана след смъртоносен коктейл от пико, амети и трева. Резултатите били потвърдени и с кръвна проба, което означава, че бургазлията няма как да се размине с решетките.

Преди дни той се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата. Беров е осъждан, но към момента се води с чисто съдебно минало.

Берката е хващан 4 пъти с наркотици, но винаги се разминава с глоба заради малкото количество наркотици, което носел. Той вече е реабилитиран по условна присъда за държане на дрога.

Припомняме, че през март бургазлията беше арестуван с по-сериозно количество наркотици. Той е сгащен при спецакция край хотел „Мираж“. При обиска ченгетата открили около 30 гр пико в Берката. Ако бъде признат за виновен и по този случай, Станислав може да остане за дълго зад решетките.

Беров ще излежи наказанието си при общ режим, като ще трябва да плати и 400 лв. глоба за деянието. Зад решетките той може отново да се събере с един от най-близките си приятели Димитър Капитанов-Капито.

Соченият за един от топ готвачите на синтетика в Бургас излежава 4-годишна присъда за откритата нарколаборатория в дома му. Капито беше спипан съвсем скоро от ченгетата след двумесечно издирване.