Сто двайсет и един души новоргистрирани в община Кочериново, са били обект на проверка на ДАНС. Служители на държавната агенция са извършили проверка в общината, във връзка с предстоящите избори. Това съобщи заместник-кметът Любка Джонова, временно изпълняваща длъжността кмет на общината, цитирана от БТА.

"Проверката беше извършена в петък за няколко часа, напълно изненадващо", казаха от администрацията. Според изпълняващата длъжността кмет, обект на контрола е била службата "ГРАО" и броя на регистрацията на жителите по постоянен и настоящ адрес. "Съставен е протокол и очакваме резултатите от проверката", каза още Джонова.

По нейни данни, предоставени й от отдел "ГРАО", новорегистрираните жители по настоящ адрес в общината за тази година са 111, а по постоянен - 10.

В общината имаме десет населени места, информацията се отнася за цялата община Кочериново. Освен това имаме и дом за възрастни хора и бройката варира", коментира още Джонова.

Данни за проверката нямаше в Общинската избирателна комисия /ОИК/, откъдето съобщиха, че оттам не са изисквани данни. Според председателя на ОИК Атанаска Богоева, броят на избирателите в общината за предстоящите избори е около 3 100.

В битката за кмет на Кочериново участват петима кандидати.