Близките на застреляния бизнесмен Петър Христов са решили тялото му да бъде кремирано. Урната с прахта пък ще бъде положена в специална камера в гробищния парк във Велико Търново. Предвижда се поклонението, на което се очаква да се стекат хиляди хора от цялата страна, да е в 12 часа в петък в ДКС „Васил Левски“ в старата столица.

„Предложих на майка му Момка Манолова траурната процесия да мине през родното му село Самоводене, защото местните хора много го тачеха и искат да се простят с Петър. Обмисляме катафалката да мине по улиците на селището, покрай родната му къща. В същия ден ще е обявен и траур в Самоводене. Какво ще решат роднините на покойния бизнесмен обаче, все още не се знае“, каза кметът на Самоводене Николай Милаковски, цитиран от "Труд".

Междувременно обаче стана ясно, че криминалисти от болярския град започват щателна проверка на имотите на осъдения на доживот бизнесмен Георги Вълев от „Килърите“. Ще бъдат прегледани всички сделки и търгове с въпросните имоти и имало ли е апетити към тях.

Според запознати обаче тези недвижими имущества отдавна са прехвърлени на други лица и не се водят на името на Вълев. Засега обаче нямало разпореждане да бъдат ревизирани обществените поръчки, които са печелили фирмите на убития бизнесмен Петър Христов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ