През вчерашния ден беше извършен втори оглед на местопрестъплението, а криминалисти намалиха отцепения периметър. Зад заградителните полицейски ленти остана единствено строежът, от който е стреляно. По цялата улица "Ралевица", където беше прострелян Христов, има обекти с охранителни камери. Дори пред офиса му са поставени видеоочи, но нито едно не гледа към замразения строеж, пише "Телеграф".

Килърът е финтирал охранителната техника, като е влязъл и излязъл от задната му страна на ул. "Казбек" 63. Седмица преди убийството оградата там била махната.

В същото време 49-годишният Петър е бил изключително лесна мишена. Всеки ден около 10 часа той идвал на работа. Имал двама шофьори, като в деня на стрелбата чисто новото "Ауди SQ7" било шофирано от Боби - младо и здраво момче. Той спирал пред офисите на ул. "Ралевица" 98. Уличката била изключително тясна, поради което му се налагало после да мине улицата назад, за да обърне.

"Шофьорът му отваряше вратата, преди да слезе и той си отиваше на работа. После го чакаше отпред", разказват работещи в района. Служители в магазина за бани и фаянс разказаха, че минути преди стрелбата са получавали стока, при което са влизали и излизали от обекта си, но на ул. "Ралевица" нищо необичайно не им направило впечатление. Което е обяснимо с факта, че през това време килърът вече дебнел от строежа.

"Говорех по телефона, когато се чу пукот. Излязох навън и видях суматохата. От офисите слязоха 4-5 човека, които го натовариха в колата и откараха към болницата. Аз се прибрах бързо обратно, защото не исках да виждам кървищата и неприятната сцена", разказва друга жена, работеща в района.

И през вчерашния ден разследващите оперативни работници бяха натоварени с това да разпитват всички, които може да са видели или чули нещо. Паралелно с това, криминалисти разговаряха с близките и партньорите на убития с надеждата да получат евентуален мотив или следа, по която да тръгнат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ