Съпругата на Марто Дебелия – София бе погребана днес около 12 часа на гробището в Сандански. Благоевградският сводник присъства на погребението на първата си жена и майка на двамата му синове при засилена съдебна охрана. Той бе доведен с белезници в дома на съпругата си, където се състоя опелото, а после и на гробището.

Марто Дебелия получи съдебно разрешение да се прости със съпругата си. Молбата бе подадена вчера по елекронната поща от адвоката му Любомир Георгиев до районния съдия Екатерина Николова, която гледа делото на Марто Дебелия за трафик на жени с цел сексуална експлоатация и двамата му покровители, експолицаите Стефан Филипов и Петър Кънев.

Разрешението е издадено по силата на текст от Закона за изпълнение на наказанията, според който затворниците имат право на 1 час разходка извън килията. Именно това е правното основание, с което съдията мотивира разрешението поради липса в закона на ситуация като погребение на роднина на затворник.

Така нареченият охранител на ромите в Сандански помоли охранителите да го освободят от белезниците, за да се прости с жена си, но молбата не бе удовлетворена, уточнява struma.bg.

БЛИЦ припомня, че съпругата на Марто Дебелия издъхна преди дни, докато я караха към болница. А аутопсията й разкри причината за смъртта на 38-годишната жена.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!