Кметът на Бургас Димитър Николов изказва своите съболезнования на близките и колегите на проф. д-р Георги Хубчев, който рано тази сутрин загуби битката с коронавируса.

Голяма трагедия! Лекарите в Бургас не се пребориха за проф. д-р Георги Хубчев, покосен от К-19


"Днес Бургас загуби един от най-добрите си лекари, знаково име в българската медицина - акушер-гинекологът проф. д-р Георги Хубчев", написа Николов в профила си във Фейсбук.  

"Началникът на АГ-отделението в УМБАЛ “Дева Мария”, който спасяваше животи си и с помощта на когото стотици бебета взеха първата си глътка въздух, си отиде след тежко боледуване. Проф. д-р Хубчев бе диагностициран на 2 октомври с COVID-19 и след влошаване на състоянието му за него се грижеха неуморно колегите му от ОАИЛ.

Десислава Атанасова потъна в скръб след загубата на проф. Хубчев
 
През 2019 г. проф. д-р Георги Хубчев беше избран за "Лекар на годината". Тогава получи и почетния приз на Община Бургас "Ключът от кулата". 

Само преди няколко дни беше номиниран от колегите си за "Лекар на Бургас 2020" - за висок лекарски професионализъм, морал и етика. 

Съболезнования на семейството и на всички, които го обичаха! 

Завинаги ще го помня с любов и благодарност! 

Поклонението ще бъде на 20 октомври, вторник, от 12:30 ч. в Обредната зала на бургаските гробища.

 

Днес Бургас загуби един от най-добрите си лекари, знаково име в българската медицина - акушер-гинеколога проф. д-р...

Публикувахте от Димитър Николов в Събота, 17 октомври 2020 г.

От публикация на ректора на Русенския университет в социалната мрежа пък става ясно, че преди дни е приключила процедурата на д-р Хубчев за професор в Русенския университет.


 

СКРЪБНА ВЕСТ: УВАЖАВАНИЯТ ОТ ВСИЧКИ НАС Д-Р ХУБЧЕВ ЗАГУБИ БИТКАТА С COVID 19 Преподавателят от Русенския университет и...

Публикувахте от Hristo Beloev в Събота, 17 октомври 2020 г.