Вчера в полицейското училище в Пазарджик, което е към Академията на МВР, е проведен изпит по английски език за кандидати, желаещи да започнат работа в „Гранична полиция”.
 Сред кандидатите имало много момчета и момичета от цялата страна. Служителите в полицейския център обаче се усъмнили в самоличността на една от кандидатките, която се представила за 23-годишната Надя от Кюстендил. Лично директорът на полицейското училище провел разговор с момичето и заедно с колегите си установили, че това всъщност е 20-годишната й сестра Анита, научи БЛИЦ от разследващи. Тя се представила на изпита с личната карта на своята сестра, защото според нея била по-подготвена и очаквала да издържи изпита по английски. Освен това двете си приличали много и сметнали, че измамата ще мине пред преподавателите в ЦСПП-Пазарджик. Там обаче работят опитни и дългогодишни служители на МВР и номерът не минал.

Вместо на изпит, младата дама била задържана за 24 часа от пристигналите на мястото ченгета. Тя е обвинена, че си служи с чужд документ за самоличност при опит да заблуди органите на Министерството на вътрешните работи и в частност преподавателите от полицейския център в Пазарджик.  

От ОДП Пазарджик потвърдиха за БЛИЦ опита за измама и кааха, че девойката вече е
освободена от ареста. Предстои да се изправи пред съда. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ