Семейството на загиналата в зверската катастрофа с Лютви Местан Еджрин се е сдобило с нова рожба. Това пише 24rodopi.com. Добрата новина идва преди старта на делото срещу бащата.

Лютви Местан и Юсеин Ахмед влизат днес в съда в Кърджали. Разпоредителното заседание започна в 14 часа. Те се изправят пред Темида заради смъртта на 6-месечното бебе при тежката катастрофа край Загорско.

Голяма радост в семейството на загиналото бебе при катастрофата с Местан

Инцидентът стана на 14 април 2019 година на главния път между Кърджали и „Маказа“. Автомобилите на политика и семейство Ахмед се сблъскаха в района на разклона за селото. При тежкия удар загина момиченцето.Окръжната прокуратура внесе за втори път в съда обвинителен акт срещу Местан и бащата на детето, след като съдът върна делото на държавното обвинение за отстраняване на нередности.

Двамата се изправят в съда заради съпричиняване на смърт по непредпазливост.

Бащата е управлявал автомобила с над допустимата за участъка скорост, не се е движил възможно най-вдясно по платното за движение. В автомобила е нямало система за обезопасяване при возене на деца.

Според обвинението Лютви Местан не се е съобразил със знак „Стоп“, както и не е пропуснал движещ се по път с предимство автомобил.

Точно в 14 часа Лютви Местан влезе в съда в Кърджали. Съдът даде ход на делото. Окръжните магистрати в Кърджали посочиха, че няма допуснати отстраними съществени нарушения и процесът може да стартира в началото на април.

Първото заседание ще се проведе в рамките на два дни-на 5 и 6 април, с разпит на свидетели.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че днес, 24 февруари 2021 г., Окръжен съд – Кърджали проведе разпоредително заседание по дело срещу Л.М. и А.Ю., по отношение на които е внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура-Кърджали за причиняване на смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при пътнотранспортно произшествие край с. Загорско, обл. Кърджали, на 14 април 2019 г., като деянието е извършено при независимо съпричиняване – престъпление по чл. 343 ал. 1, б. „В“ вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс. 

С определение на съда делото е насрочено за разглеждане на 5 и 6 април 2021 г.   

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ