Драмата, която потресе цялата страна миналата година преди Коледа завърши щастливо. Припомняме, че 11-месечното бебе Владислава беше и8зоставено брутално от майка си във вход на блок в Пловдив. Тогава стана ясно, че безотговорната майка Лилия е захвърлила детенцето си, защото по думите ѝ свекървата и съпругът ѝ не се грижели за нея. 
Истината обаче се оказа съвсем друга. Пред БЛИЦ бащата Влади и свекървата Лалка Станева разказаха, че Лилия е имала предишни две връзки и постоянно е бягала от дома им и друг път е изоставяла по-големите си деца.

Веднага след като бебето бе открито Лилия бе арестувана, а детето бе дадено в приемно семейство в Пловдив. То вече е на годинка и 8 месеца. Майката се е подписала, че се отказва от него. А детето е дадено за отглеждане в дома на бабата по майчина линия Лалка Станева и на бащата Влади. 

„Много сме щастливи. Владислава бързо свикна с нас все едно никога не се е деляла. Въпреки че я нямаше 9 месеца в дома ни, детето вече общува много добре с всички, храни се добре, проходила е и вече тича”, коментира пред БЛИЦ щастливата баба. Тя обясни, че въпреки че е подписала отказ от детето си, майката има право и вижда детето си.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ