4-годишно дете със счупена ръка било държано около 5 часа от персонала на селска детска градина, вместо да бъде извикан по спешност медицински екип. Служителите дори се опитали да го приспят. Това става ясно от жалби на родителите до полицията, Регионалното управление по образование Агенцията за закрила на детето, пише 24rodopi.com.

Инцидентът е станал на 10 декември, между 10.00 и 11.00 часа, в целодневна детска градина „Слънце“ в село Габрово. Вероятно друго, по-голямо дете, в сборната група бутнало 4-годишното момченце, смятат родителите му.

Вместо да извикат по спешност медицински екип, служителките в детското заведение започнали да правят компреси и да успокояват малчугана с думите „Ще ти мине“ и „Нищо ти няма“. По-късно, въпреки синината, отока на ръката и плача на детето, бил направен опит то да бъде приспано.

След 16.00 часа училищен автобус откарал децата до домовете им и едва след това родителите закарали детето в болницата в Кърджали, където ръката му била гипсирана.

Към жалбата е прикрепен и медицински документ, от който е видно, че детето е с фрактура на двете кости на предмишницата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!