Трима млади асеновградчани се озоваха в ареста дни след крупния обир на магазин от верига хипермаркети, при който бяха задигнати 20 000 лв. Униформените влезли в дирите им при проведените оперативно-издирвателни действия през изминалата седмица. Задържани са 22-годишен и двама 23-годишни младежи, съобщава Plovdivnow.bg. 

Срещу извършителите е взета временна мярка за неотклонение за срок до 24 часа. Тримата са направили самопризнания за извършеното от тях престъпление, като подробно са описали механизма, по който са действали. В хода на разследването криминолозите открили и иззели липсващата сума, както и множество веществени доказателства.

Припомняме, че кражбата бе извършена на 21 септември чрез отключване на метална каса в магазина. Сигналът за липсата на парите е подаден от служител на частна охранителна фирма след ревизия в края на смяната. На местопроизшествието не са открити следи от разбиване. Не е имало и насилие върху персонала на хипермаркета. 

Събраните материали са докладвани в Районна прокуратура - Асеновград. Работата по случая продължава от разследващи полицаи и служители на сектор "Криминална полиция".