Затягат се мерките срещу COVID-19 в части от страната, информира Нова телевизия. 

Във Враца и Русе са спрени плановите операции и плановият прием в болниците. Всички лечебни заведения във Враца подготвят 10% от леглата си за прием на случаи на COVID-19. А русенският университет преминава в изцяло онлайн обучение.

Нови данни: Поредни два черни рекорда на К-19 у нас вещаят, че яко ще се мре!

В Хасково остават задължителни маските на пазара, независимо дали има струпвания, или не.

От 30 октомври за две седмици ще бъдат затворени нощните заведения във Варна. Културните мероприятия ще се провеждат при 30% капацитет и с дистанция от два метра. Сватбените тържества няма да се отменят, но също ще се провеждат при намален капацитет.

Остават затворени нощните заведения в София, Благоевград, Габрово, Шумен и Сливен.

В Перник важи въведеният вечерен час за ресторанти и барове, които могат да работят само до 22:00 часа.

В Ловешко също се въвеждат нови ограничителни мерки заради увеличаващия се брой на заразени и стойности съвсем близки до критичната „червена“ зона, сред които и затваряне на нощните барове и дискотеките.

От щаба  са отправили предложения до директора на РЗИ – Ловеч , считано от утре, 27 октомври, в училищата на територията на общината да се ограничи достъпа на външни лица,  включително до физкултурни салони и зали, в които се провеждат мероприятия, тренировки и репетиции с участие на външни за училището лица.

В сградите, в които се осъществява читалищна дейност, са допустими мероприятия само ако са съгласувани предварително с Общински оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавирус, а  репетициите са преустановени.

В обредните зали на територията на Община Ловеч при провеждане на радостни или тъжни ритуали се допускат не повече от 10 лица, при спазване на противоепидемичните мерки.

Общинският оперативен щаб препоръчва на директора на РЗИ-Ловеч да издаде заповед за преустановяване на посещенията в нощните клубове и дискотеки на територията на община Ловеч, а посещението на заведения за  хранене да бъде разрешено само до 23.00 часа.

Засега не се предвижда затваряне на училища и детски градини. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ