Ловците от дружинката на село Обидим, община Банско, закриха ловния сезон с голям улов, отстреляха „великана на гората“ – над 250-килограмов глиган. Добрата слука е от завчера.
Авджиите ловували в местността Орецко бърдо между село Обидим и Кремен. Глиганът попаднал на точния мерник на майстора строител Георги Обанов от Обидим. В същата дружинка ловува и бившият кмет на село Места Румен Боденов, пише struma.bg.

„Закриваме сезона с 27 убити диви прасета, отстреляният глиган е рекорден – горски великан, над 250-килограмов, толкова голям не сме убивали от години, зъбите му са 25 см”, каза горският служител в Добринище Николай Кехайов, който ловува с приятелите си от детинство в родното си село.

„Тази година имаме добра слука, но и ние се грижим добре за дивеча, отсега започваме захранки с царевица, засадихме дивечови ниви над 20 дка с жито и още толкова с овес”, каза още Кехайов.

Горският служител е категоричен, че ловуването е страст, занимание, за което няма възраст. „В нашата дружинка най-възрастни членове са Благой Кюлев и Борис Стаматов, които са над 80-годишни и все още са пример за издръжливост и точен мерник. И не на последно място, това е занимание, което учи на задружност”, казва Кехайов.