Директорката на училище ОУ „Христо Г. Данов“ в карловското село Розино е била тормозена и заплашвана от собствения си брат, пише „Марица“. Жертвата поискала от съда да ѝ бъде издадена заповед за защита по Закона за защита от домашно насилие.

Драмата започнала миналата година. Директорката и брат ѝ живеели заедно в нейния дом.

През цялото време, докато майка им била жива, тя полагала грижи както за нея, така и за брат си. След смъртта на майка им, брат ѝ останал да живее в нейния имот. Тя плащала всички сметки, вода, ток и данъци на имота, грижела се за него и го подпомагала с пари и храна. Брат ѝ не работел никъде, злоупотребявал с хазартни игри, вземал непрекъснато пари назаем, както от хора, така и от фирми за бързи кредити.

Поради това, че не ги връщал, школската директорка била непрекъснато подложена на телефонен тормоз от него и от всякакви кредитори, като дори те я посещавали и на работното ѝ място в училището. Неведнъж тя плащала заемите на брат си, а когато откажела, той ставал агресивен, започвал със заплахи, правел сцени в училището и сривал авторитета ѝ, който тя градила с години. 

Жената била принуждавана да му плаща борчовете, за да я остави на мира и да не я излага пред колегите. Търпяла всичко, защото бил неин брат, но нещата започнали да ескалират, особено когато решила да му направи забележка за начина му на живот. 

Това сякаш отключило агресията в него. Започнал да я заплашва със саморазправа, обиждал я, крещял и я псувал. Не можела да отиде в къщата си, защото я било страх да не ѝ посегне и да я нарани. Нейният брат ходел в службата ѝ и водел разни хора с искане тя да им връща пари, които му били дали в заем. 

За да възстанови кредитите си, започнал да разпродава имуществото от къщата – продал фризери, хладилници, телевизори и други неща. Директорката отново се опитала да говори с него, но нещата излезли от контрол. За тези негови действия многократно уведомявала кварталния полицай.