Жесток семеен скандал тресе бургаския квартал „Долно Езерово”. 84-годишният Жельо Желязков Динев изплаква мъката си – дарил семейния имот на сина си, който трябвал да го гледа, но от години не само го зарязал на произвола на съдбата, а тормозил и след един от семейните скандали опитал да го изхвърли от къщата му, пише "Флагман".

Публикуваме версията на Жельо, с готовност сме да предоставим и гледната точка на сина му Георги  Желев Желязков.

„Изградих двуетажна къща на ул.”Китен” в кв.Долно Езерово през 80-те години. Единият етаж дарих на големия син, а другият – на малкия, на мен си оставих една стаичка. Единият от синовете ми обаче почина след тежко заболяване едва на 28 години. Надявах се като остарея другият – Георги да ме гледа и да ми дава издръжка, защото моята пенсия на бивш шофьор е малка и не ми стига, а имам много заболявания - хипертония, лекувам инфаркт и хроничен бронхит. Но синът ми ме е оставил ме е на произвола на съдбата. Две години бях без ток, а Георги в един момент взе багажа от стаята, която обитавах и го изхвърли навън”, изплака Жельо.

По думите му проблемите в семейството му започнали, след като съпругата му - Тодорка, майката на Георги се споминала – през 2010 година. След това синът му започнал да го тормози. Не допускал в къщата жена-съседка, която идвала да помага на баща му, твърди Жельо Динев. Въпросната жена е единствената, която се интересува от него, тя е неговата опора, помага му в домакинството, да гледа градинката и му прави компания, когато обаче може да стигне до него, защото това е много трудна задача и редовно е гонена от сина му.

Жельо се опитал да отмени дарението, но синът му се защитил, изтъквайки, че няма основание за отмяна, тъй като е безработен и нямал доходи да гледа дори себе си, а какво остава да издържа баща си. Георги Желязков е бивш тираджия, но от дълго време официално се води безработен. Последно е работил като портиер в Слънчев бряг.

Делото се е гледало на първа инстанция – в Районен съд Бургас в началото на годината, съдът приема доводите на сина Георги Желязков и отказва отмяна на дарението, защото според представените доказателствата бащата имал по-редовни и големи годишни доходи от сина си.

Между кориците по делото става ясно, че двамата често са стигали до конфликтни ситуации, съпроводени с многобройни обаждания в полицията. Бащата Жельо Динев дори има издадена заповед за незабавна защита, а синът му Георги е бил отстранен с друго решение на съда от имота през 2017 година заради жалбите за психически и физически тормоз.

„Ще обжалвам на втора инстанция. Обиден съм и омерзен от случилото се. Георги не поема никакъв ангажимент за мен, а само ме тормози. Не заслужава да получи имота, който съм изградил с двете си ръце и много лишения”, жалва се пред Флагман.бг Жельо.