Дясната ръка на Ценко Чоков се готви да става кмет на врачанското село Галиче, твърди bulnews.bg. Страхил Стоянов е кандидатът на ГЕРБ за частичните кметски избори на 20 май в размирното село. Оказва се, че мъжът е един от най-доверените хора на бившия селски управник.

В структурата на партията в Бяла Слатина е трябвало да избират между Страхил Стоянов и Ивайло Рачев. След дълги размисли обаче се отказали от втория и избрали Стоянов. Стоянов не пропуска свиждане на Чоков и най-редовно ходи да му дава отчет за случващото се, докато екскметът е в зандана.

На снимки се виждат ясно близките отношения между Чоков и Стоянов. Мъжът е редовен на софрата на Ценко като са празнували заедно и последната изборна победа на бившия кмет.

Двамата си приличат и по друго - Стоянов е бил хванат скоро от служителите на реда, че краде ток. Актът за това обаче бил написан на баща му, тъй като къщата, в която живее, се води на негово име. Припомняме, че срещу Чоков се водеше дело за същото престъпление.

Освен това сред местните жители се говори, че довереникът на Ценко е известен и с това, че се занимава с незаконно изкупуване на кожи.

Хората говорят още, че организацията за спечелването на изборите вече тече ударно и е започнало купуването на вота, като тарифата върви по 50 лева на глас за Страхил Стоянов.