В Плевен Областният щаб за борба с коронавируса ще обсъди допълнителни мерки срещу разпространението на инфекцията в понеделник, съобщи д-р Илиян Минчев - и.д. директор на Регионалната здравна инспекция.

Той уточни, че най-вероятно ще се спрат плановите дейности в болниците, ще се въведе задължително носене на маски на местата, където се събират много хора като пазари, тържища и други.


Ще бъдат освободени от присъствие и децата от детските градини и от предучилищна подготовка, когато могат да бъдат гледани при домашни условия.

РЗИ спря свижданията в лечебните заведения като мярка срещу разпространението на коронавируса, с разрешение за изключения само при случаи с много тежко болни.

 Университетската болница "Д-р Георги Странски" чувства лек натиск в следствие на пандемията, но разполага с достатъчно медицински персонал, за да се справи, заяви говорителят на здравното заведение Момчил Цветков.

Той припомни, че през миналата година, особено през ноември и декември, част от персонала на болницата е преболедувал COVID-19, а в началото на тази година желаещите са си поставили ваксина.