Пищен празник организира Вила Ямбол за Трифон Зарезан в градския парк на едноименния град, в който компанията се развива от 93 години насам. Над 3000 порции винен кебап и 3 тона вино КАБИЛЕ бяха предвидени за почерпка на жителите за здраве и берекет, в името на професионалния празник на лозарите и винарите. Гозбите се приготвяха на живо в 200 килограмов тиган от Ути Бъчваров, а виното се наливаше директно от бъчвите, в които отлежава.  
 

Това е второто толкова мащабно събитие в Ямбол, а може би и в национален план, което винарска изба организира по повод деня на виното и лозето. Хиляди семейства от града и тази година уважиха празника на Вила Ямбол, с което засвидетелстват уважение към избата, която допринася за развитието на региона и икономиката на града. Танците не спряха близо три часа, като в програмата имаше много изненади. Ритмите на Теодосий Спасов, посветени на величието на траките и виното, бяха кулминацията на деня и всички присъстващи искрено се зарадваха от присъствието на звездата. В програмата имаше много други ритуали и елементи, обвързващи региона с виненото наследство, датиращо от времената на траките, което местността съхранява и предава през поколенията.   
 
Мотото на събитието беше „Пазим духа на виното“ и то не бе избрано случайно.
 
„През 2016-та година повод за събитието беше новото ни име Вила Ямбол. Тази година отново имаме повод, заради който избрахме отново да празнуваме заедно. Вече 93 години доказваме, че не само пазим духа на виното, но и го развиваме, за което доказателство са над 70 медала за марката ни Villa Yambol от световните международни конкурси. През настоящия месец представяме и новата си марка КАБИЛЕ, вдъхновена от един от най-старите тракийски градове, чиито разкопки доказват, че винопроизводството по земите ни датира от четвърти век преди Христа. Градът носи името на богинята Кибела, която е почитана като майка на възраждащата се природа и плодородните земи, покровителка на лозята и първородна сила зад всяко вино, произведено през последните 4000 години в ямболския регион. Почерпката, която всяка година се прави в чест на професионалния ни празник, тази година посвещаваме на Кибела и Трифон Зарезан“ – каза в началото на събитието Красимир Аврамов, директор на избата
 
Рано днес при изгрев слънце ритуалът започна с традиционно зарязване и благословия на лозята на компанията в масивите им в с. Тенево. Коронясан бе Цар на лозето, който да се грижи да е здраво и сочно гроздето в края на годината. Ямболският край е известен с благоприятните си климат и почви за отглеждането на щедри, плодовити лозя. През есента на изминалата година национални експерти обявиха, че именно в този регион е добита толкова добра гроздова реколта, каквато не е имало в България от 13 години насам.  Вила Ямбол стопанисва над 10 000 дка различни модерни и традиционни бели и червени сортове, от които произвежда ракии и вина, с доказани на родно и международно ниво качества.