Дупнишкото село Бистрица потъна в траур заради внезапната смърт на 48-годишния Борислав Димитров Стоянов в Рим. Младият мъж оставя вдовица и две дъщери сирачета, разказаха местни хора, цитирани от "Вяра".

Борислав е работил като международен шофьор. Според бистричани той почувствал неразположение и отишъл в италианска болница, където бил стабилизиран, били взети превантивни мерки за състоянието му и нашенецът напуснал болничното заведение.

По-късно за голямо нещастие обаче му станало лошо и починал в камиона си в Рим. Все още не са ясни точните причини за смъртта.

„Добър човек беше много, имаше стабилно семейство, трудолюбив. Всеки гледа по някакъв начин да си изкарва хляба, той беше международен шофьор”, с покруса разказаха съседи.

Очаква се тялото му скоро да бъде транспортирано в родината. Той ще бъде погребан в родното си село Бистрица. Същевременно български бар в Милано обяви на фейсбук страницата си благотворителна кампания за набиране на средства за прибиране тялото на Борислав. Десетки бяха отправените съболезнования: „Да почива в мир момчето, Бог да го прости”, написаха нашенци.