Две забавачници във Варна няма да приемат деца заради спряло електричество, съобщиха от пресслужбата на общината в морската столица. Районен съд – Девня също няма да работи поради сложната метеорологична обстановка и затворени пътища в региона.
Двете детски градини в кв. „Вл. Варненчик“ – „Детски свят“ и „Пламъче“ днес не приемат деца заради спряло електричество, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Подаден е сигнал в „Енерго про“, очаква се аварията да бъде отстранена.
 

В останалите детски градини и ясли са осигурени с достатъчни количества гориво, температурите в сградите са подходящи за пребиваването на децата. Разпредено е, да се предприемат всички необходими мерки за поддържане на отоплителните системи в работен режим, за осигуряване на алтернативно отопление, при необходимост, както и за осигуряване на достъп до входовете на детските заведения, съобщиха още от дирекция „Образование и младежки дейности“.
 
Районният съд в Девня също преустановява работа, насроченото за днес съдебно заседание е отложено за нова дата, като страните са уведомени по телефон.
 
9 сигнала във връзка със зимната обстановка са постъпили през последната нощ при дежурния в Община Варна, като основните от тях са за силни снегонавявания  - по бул „Трети март“ до светофара на КАТ, във кв. „Вл. Варненчик“ до обръщача на бл. 407, ул. „Константин и Фружин“, в района на кв. „Виница“ и гробището до село Тополи. Има и сигнали за паднали дървета на ул. „Стефан Караджа“ и на ул. „Ангел Кънчев и ул. „Д-р Пискюлиев“. Машини на снегопочистващите фирми почистват улиците, приоритетно се извършват обработки по улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт, критични и опасни пътни участъци.
По данни на дирекция „Социално подпомагане“, 3-ма души са настанени вчера в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица.Създадена е необходимата организация в приюта, осигурено е отопление.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ