След като вчера уникална сватба, разтърси Сандански, днес се появиха снимки и от униклана венчавка в Благоевград. Системният администратор на Районен съд – Благоевград Мариана Тунтева вече е официално тъща. Красивата й дъщеря Мариела мина под венчило и каза заветното „да” на своя приятел Лъчезар Найденов след 7-годишна връзка. Двамата вдигнаха сватба със 130 гости, 5-има шафери и 5 шаферки, а кумове им бяха Кристина и Любомир Гошенкови, които са брат и сестра, пише struma.bg.
 

Тържеството премина по каноните на българската сватбена традиция и с елементи по западен образец. Булката бе захранена с погача от свекървата, която й подари златен пръстен, който се предава от поколение на поколение. Спазени бяха ритуалите ритане на менче с вода и хвърляне на букета, който хвана Елица Темелкова, една от шаферките. 
 

Гвоздей на сватбата беше българското хоро, на което всички се облякоха в народни носии.
 


 Булката сложи шарена престилка и кърпа на главата, подарък от вуйната на младоженеца, ревностна почитателка на фолклора. Той също се премени с пояс и калпак и двамата поведоха хорото. В разгара на празненството имаше хвърляне на жартиер, разрязване на сватбената торта и песни и танци до зори.
 

Лъчезар Найденов е програмист в частна фирма. Мариела Найденова е дипломиран юрист и професионалното й развитие ще бъде свързано с правото.