Бургаските ученици удариха рекорд с 6 фалшиви бомбени заплахи вчера, съобщи кореспондентът на БЛИЦ в морския град. Предишното им постижение - 5 сигнала, беше отбелязан само преди седмица.
В областна дирекция на МВР Бургас са пращали екипи в професионалната гимназия по туризъм «Проф. д-р Асен Златаров», разположена в к-с «Братя Миладинови» /1 обаждане/, в сградата на Английската гимназия в комплекс «Зорница» /3 обаждания/ и в сградата на средното общообразователно училище «Добри Чинтулов» в комплекс «Изгрев» /2 обаждания/.
След щателен оглед на районите на училищата съмнителни вещи или предмети не са открити. Ръководствата на учебните заведения са подписали декларации за поемане на отговорност и учебните занятия и в трите училища са продължили с нормален ритъм.
Днес първият за деня фалшив телефонен сигнал вече е подаден. Около 7.30 ч. в Пето районно управление на МВР – Бургас е получено анонимно телефонно обаждане за поставено взривно устройство в сградата на Английската гимназия. След щателен оглед на района на училището съмнителни вещи или предмети не са открити. Ръководството на учебното заведение е подписало декларации за поемане на отговорност и учебните занятия са продължили.
Марина Шиварова, БЛИЦ