Централната избирателна комисия е включила онлайн новинарските услуги - електронните издания на вестници, информационните агенции и другите електронни издания сред всички останали медии, в които партии и инициативни комитети могат да рекламират за изборите с държавни средства. Решението на комисията е с дата 11 февруари и е публикувано на сайта на комисията.
На изборите за президент и вицепрезидент комисията изключи сайтовете от възможността в тях да се рекламира с държавни пари. Това беше оспорвано пред Върховния административен съд, който отхвърли жалбите.

Тогава ЦИК обяви, че ще взема решение при всеки конкретен случай. Тогава от комисията посочваха какво е "медийна услуга":печатни медии (вестници, списания и други периодични издания), обществени и търговски електронни медии – лицензираните или регистрираните обществени или търговски доставчици на аудио-визуални медийни услуги или радиоуслуги.

Сега към тях са добавени и онлайн новинарски услуги – електронните издания на вестници, списания, информационни агенции и други електронни издания.

Извън групата на медийните услуги ЦИК поставя личните блогове и социалните мрежи като фейсбук, туитър и други подобни.

До 24 февруари е срокът, в който ЦИК ще трябва да определи колко и кои формации ще имат право на медийни пакети.

По закон партия, която не получава субсидия, регистрирана за вота на 26 март, има право на 40 000 лв. за агитация в медиите, а инициативен комитет - на 5000 лв.