Обичаме такива новини! Не просто защото са твърде малко в сравнение с другите - лошите, но и защото ни дават кураж, че доброто все пак съществува. Този път герой е служител на Общинска охрана в Пловдив. Млад човек, чието име ще остане тайна - в еуфорията си нашият читател не се е сетил да попита.

А историята е хем обикновена, хем вълнуваща. 27-годишният Милен от Пловдив, който работи в IT сектора, решил да се поразходи с приятели по Главната и да седнат в градинката на Джумаята. Младите мъже си взели по една бира и се отправили към пейките. Минута след това млад униформен мъж потупал по рамото Милен и му задал необичайния въпрос: Да сте си загубили нещо?

Пловдивчанинът тъкмо се канел да отговори отрицателно, когато изведнъж установил, че портмонето му го няма. Оказало се, че общинският служител случайно видял момента, в който портфейлът с над 500 лева вътре, лична карта, шофьорска книжка и 2 дебитни карти се изхлузва от джоба му и пада на земята. Много бързо той се отправил към мястото, за да предотврати ситуация, в която нечии чевръсти пръсти ще грабнат падналата вещ, взел я и тръгнал да догони притежателя й.

"Най-интересното и хубавото е, че когато се окопитих, отидох при групата мъже от Общинска охрана, за да благодаря отново и да им кажа, че искам да почерпя по една бира. И представяте ли си? Те дружно отказаха с мотива, че са на работа. Е, това вече не съм очаквал. Нямате представа колко съм респектиран и благодарен на този млад мъж и неговите колеги!, разказа Милен пред TrafficNews.bg