Няма никаква война между институциите. Работят си много добре институциите. Това каза пред журналисти министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

„С президентската институция нямам никакви проблеми“, добави той.

„Ще спираме незаконни включвания, за да могат да се пълнят язовирите. Правим всичко възможно хората да имат вода“, посочи министърът.

Екоинспектори влязоха във фирмата, чийто склад запали мост на АМ „Струма”

„Непрекъснато ходим из страната и намираме отпадъци на най-различни места, които са тръгнали от точно определена посока. Не може институциите да ходят из цялата страна и да връщаме боклук. 

Ние ще го върнем, но повече няма да го пускаме. Ще има нова организация. Границата е овладяна по море, заяви Ревизоро.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес премиерът Бойко Борисов разкри води ли война с президента Радев, който сне доверието си от кабинета му, но едновременно с това министър-председателят обяви, че е разпоредил незабавна проверка на боклука около автомагистрала „Струма”.

„Ще извикам всички мощности, които се занимават с преработка на отпадъци. С тях няма да има проблем. Част от промяната е свързана със законодателни промени. Едрият бизнес по никакъв начин няма да ни пречи, обратното – ще ни съдейства. Защото сега легалният бизнес плаща цената на нелегалния“, подчерта министърът на околната среда и водите.

Попитан за започналите претърсвания в офиси на „Брикел“ и „Траш юнивърс“ в Гълъбово, за които първо БЛИЦ писа, екоминистърът каза: „Прокуратурата ще се произнесе“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!