Топ астрологът Филип Филипов използва профила си във Фейсбук, за да отправи предупреждение за две изключителни знамения, на които сме свидетели. По думите му ще се активизира значително водната стихия по цялата планета. Ето какво пише той:

ВНИМАНИЕ!!! НЕПТУНОВО ЗАТЪМНЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА СТАЦИОНАРНА ВЕНЕРА КАТО ЗОРНИЦА: Небето отново ни дава съчетание на две изключителни знамения, които ни помагат да бъдем по-будни и адекватни в живота си. На 1.09 започва второто от серия почти ежемесечни Нептунови затъмнения, които ще протичат от лятото на 2023 до началото на 2025.

Те показват, че планетата на Психологията, Висшата Любов, Ангелските чувства, милосърдието, емпатията, Социалното мислене, Водната стихия, Океаните и Моретата, Корабния транспорт, Алкохола, Наркотиците, Отровите, Илюзиите, Измамите, Химията и Химичните вещества... ще навлезе в особен екстремум.

Всичките нейния владения и смислови значения ще реализират събития като изпъкват и подчертават Нептуновите качества, или точно обратното - като потискат качествата на Посейдон.

В този смисъл, веднага става ясно, че Владетелят на океаните не е доволен, че неговият свят на Земята ще започне мащабно да се замърсява с радиоактивна вода от Фукушима. Това събитие започна само няколко седмици след първото Нептуново затъмнение през Август.

Хората едва сега започват да разбират, че Водата е Живо същество - физическо присъствие на Космичната жена в нашата Вселена, и когато някой си позволява да излива 1.5 милиона тона радиоактивна вода в Световния океан, това ще въздейства на всички водни ресурси по цялата Земя, които се ползват от човечеството.

С други думи, в Световния океан, който е символ на Колективното подсъзнание на цялата планета и Астралния свят на Земята и човечеството, ще се влее огромна активна енергия. Това неминуемо ще промени не само екологичните дадености на планетата, но и колективните, и индивидуалните психологични и емоционални процеси на хората.

Заедно с това, всеки път когато Луната прави Нептуново затъмнение ще се активизира значително водната стихия по цялата планета, и там където този космически акцент се фокусира, ще има сериозни реализации на събития като наводнения, урагани, торнадо, приливни вълни и цунами.

Възможни са корабни инциденти и проблеми в моретата с мигранти. Масови натравяния с фалшив алкохол или разкриване на далавери с такъв. Проблеми с петролни рафинерии, официално или катастрофично спиране на работата им или нови сериозни избухвания на резервоари на горива, бензиностанции и транспортни системи за газ, петрол и химикали.

На социално ниво, хората ще проявят остра нужда от емпатия, съчувствие и по-висша емоционална интелигентност, защото човечеството все повече осъзнава, че шепа хора си играят със съдбата и ресурсите на цялата планета.

Къде тук е Добрата новина, която се реализира от Астрологичния екстремум на Нептуновото затъмнение?

Учителя ни е дал идеята, че е добре да бъдем радиоактивни като Радия, и това поне малко внася успокоение и вяра на фона на милионите тонове радиоактивна вода, вливащи се в Тихия океан. Когато направим физичен анализ на процесите от езотерична гледна точка, стигаме до идеята, че тук става въпрос за тежка вода, в която има Тритий - най-тежкия изотоп на Водорода заедно с други радиоактивни елементи.

Тази специална версия на водорода има връзка с ядрения синтез, протичащ на Слънцето и в бъдеще ще се използва в централите за производство на електричество на базата на ядрения синтез. В този смисъл, Япония излива своето бъдеще в океана, но заедно с това тя спомага по отрицателен път за активизиране и просветляване на подсъзнанието на човечеството.

В личен план, хората, които имат Нептун за ключова планета в техните хороскопи, ще получат шанс от космоса да изявят или положителната, или отрицателната страна на Нептуновото затъмнение. Пътят към приспиване в матрицата чрез алкохол, наркотици и илюзии е много лесен, но не е разумен, защото забавя еволюцията на душите.

Тези отрицателни качества, свързани с Нептун, всъщност са отказ от съзнателна и усилена работа за развитие на висшите качества на съзнанието. Много по-разумно и ефективно е да се прояви в такива Мощни космически моменти емпатия, милосърдия и състрадание към души, които имат нужда от подкрепа и защита.

Така Ангелите-хранители проявяват своите чувства и сърдечни импулси чрез хората, които искат да развият своята висша природа и сетивност. В такива специални мигове идват най-висши прозрения в областта на Висшите изкуства, театъра, киното, както и в науката за човешкото съзнание и душа.

Фактът, че именно на 1.09, когато в Южното полукълбо на Земята се проектира Нептуновото затъмнение, Венера, която е свързана по октава с Нептун, сменя фазата си от ретроградност към стационарност, показва, че Астралният свят е особено активен в този период. Тази фаза на Зорницата, светеща архетипно като Атина Палада, показва, че ние трябва също като нея да спрем за момент и просто да светим с духовна светлина, за да преодолеем всички илюзии и изпитания в света.

В Космоса се образува Астрологичен жест - илюзиите са скриват, а Планетата на мъдростта и красотата на Духовността фокусира нашия поглед и привлича вниманието ни. С други думи, Небето ни казва: "Забравете всички илюзии и фалш, всички отрови и страхове, които тровят съзнанието ви и ги заместете със стремеж към Истинска духовност и вътрешна красота."

Това е така, защото в момента Венера трансформира своята динамика от ретроградна в нормална и този процес протича от 1 до 6.09, след което Планетата ще се движи естествено в зодиака.

По принцип жените, които са под цялостно управление на Венера, преживяват странни, необясними и дори мистични емоции в такива моменти. Чувствата или затихват, или се насочват в нова посока, но не по деструктивен, а по градивен начин. Хората на изкуствата могат да използват тези моменти за почивка и тониране на вътрешния им свят.

Чувствителните сърца преживяват тишина и импулс към еволюция и възход, като не е задължително това да се реализира чрез страдания, защото самият изгрев на Зорницата и нейното стабилизиране в нормално движение е специален астрологичен процес, символизиращ преодоляването на тъмнината и смъртта от силите на Духа, Любовта и Красотата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук