Приятели и роднини на убития в "Люлин" Илиян Илиев ще търсят справедливост. Те ще се съберат в четвъртък сутринта пред Съдийски градски съд, където ще се гледа обжалването на мярката "задържане под стража", наложена на Денис Ал Газзи, за да искат доживотен затвор, съобщават GlasNews.bg.

По думите им, престъпник, който е осъждан, а след това и отнема човешки живот, не трябва да бъде повече на свобода.

"На 20.01 (четвъртък) от 9:00ч ще се съберем пред Софийски градски съд с искане за най-тежката присъда, а именно доживотен затвор за престъпника, който умишлено отне живота на човек, който даваше и щеше да продължи да дава много с голямото си сърце на всички, които познаваше…дори и на тези, които не познаваше.

Приятел на убития в Люлин: Той издъхна в ръцете ми, а убиецът му е наркоман!

Ние смятаме, че човек, който вече е осъждан, а след това и отнема човешки живот, не трябва никога повече да е на свобода и да получава възможността да вреди на повече хора. Видяхме, че това не е единичен случай, така че не смятаме, че има място за повече шансове за него.

Ако познавате Илиян или ако смятате, че такива случай не са нормални и не трябва да се примиряваме с тях, Ви призоваваме да ни подкрепите в посочените ден и час пред Софийски градски съд!", гласи призивът в социалните мрежи.

Припомняме, че на 9 януари Илиян бе намушкан с нож от Денис Мустафа Камел ал Газзи. Тогава Илиев празнувал раждането на детето на свой приятел. Компанията изстреляла фойерверки, които се смята, че са в основата на скандала между двамата мъже.

Заподозреният за убийството веднага изчезва. Два дни полицията го търси. На 11 януари той сам се предава.

Съдът остави в ареста Денис Ал Газзи. Според магистратите събраните до момента доказателства сочат, че именно Ал Газзи е извършител на тежкото умишлено престъпление. Спорно е само обстоятелството за конкретните причини за нанесения удар с нож.