Искам да кажа, че от много години се бунтувам сама вкъщи пред телефона. Като в приказка искам това да се случи. Да е сън, от който да се събуди и всички да сме по-добре. Искам да няма расизъм, да живеем под един покрив.

Емоционална съм, защото прочетох много за себе си. Съжалявам. Това заяви през сълзи фолк певицата Роксана, която е водач на листата за град Мездра от партията на Радостин Василев. 

"Правя го за един народ, който едвам връзва двата края. Аз съм обичан изпълнител. Била съм свидетел на хора, които наистина нямат пари да си купят един хляб и си казах, че наистина мога да помогна децата ми да живеят добре", сподели още тя.  

"Четох, че го правя за пари. Какви пари? Аз живея добре, работя, гледам си децата", каза Роксана. 

Тя заяви, че не може да бъде използвана, защото има маса от фенове зад гърба си. 

Чалга иконата, която се хвърля за депутат, с взривяваща изповед пред БЛИЦ TV

"Както излизам сега и защитавам позицията си, така мога да изляза и да кажа, че съм използвана. Тези хора са преценили, че имам качествата да се боря за своя народ. За всички. 

Първо ще поискам ромите, циганите, да се научат да живеят като равноправни българи. Хората около мен имат създаден план, така както се е случило в Унгария. Това не става с раздаване на пари. Аз знам проблемите отвътре. Някой знае ли по-добре от мен какво се случва в махалите", попита тя. 

"Искам нашите цигански деца, че трябва да учат. Не може да не се ходи на училище и да сме жертви. Ще се промени това с нов закон, така че да се спазва. Има хора, които ще измислят как това да се случи, но знам какво става в махалата. Това, което ме вбесява е защо тия деца са в калта? Толкова ли не може да има улици, осветление? За какво са им пари на ръка? За да му кажа да гласува за мен ли? Няма как да стане", категорична е Роксата. 

Тя изтъква, че е нова в политиката и влиза незнаейки много неща, но знаейки от какво се нуждаят ромите у нас. 

Според нея това може да се промени с нейното лице. 

"Аз съм със средно образование и подкрепям хората, които пишат и това. Минаха много политици не с едно, а с две висши и не са доволни от управляващите", каза тя. 

Попитана дали знае как се променят или правят закони, тя заяви: "Аз съм тук, за да се науча. Ако не е трябвало да съм тук, нямаше да съм в партията". 

Роксана отказа да коментира другите политици. 

"Моят любим ме подкрепя във всичко, което правя и е на мнение, че пиша история", разкри тя, заявявайки, че е наясно какво може да загуби, влизайки в политиката. 

"Всичко, което съм постигнала, съм го постигнала сама, без влиятелни хора и да се броят пари, за да стоя горе. Една врата се затваря, друга се отваря. Единствено се притеснявам за кариерата си, защото няма да спра да пея. Ако човек не опита, няма да знае какво печели и какво губи. Ако помогна на един, двама или сто човека, аз съм успяла в живота", обясни Роксана. 

"Изобщо не мисля за пари, чувствам се добре в кожата си. Не ме интересува депутатската заплата, изкарвам достатъчно като певица", допълни тя. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!