Политическото дъно в България е все по-близо до Ада. Олицетворение на това е нравственото падение на Мая Манолова.
Изпълнителката на "Костинбродската афера" е готова да гази през трупове, за да се добере до какъвто и  да е пост при смяна на политическата рулетка.

За нея не е важно дали ще е омбудсман, министър или кмет. Важното е да e пред обективите на камерите и да гостува в сутрешните телевизионни блокове.

И по пътя към заветната си цел във властта няма морални бариери. Доказа го и през последните дни, когато се изсипа пред къщата на Бойко Борисов, за да разнася чували за трупове и да говори за смърт, изземайки функциите на Господ.

Не случайно нейни близки са категорични, че при Мая всичко е подчинено на личната изгода и пиара.

Злощастното й участие в “Костинбродската афера” едва ли ще се забрави и след 10 години. Манолова беше принудена да си признае, че е изпратила сигнала до прокуратура, послужил за акцията срещу ГЕРБ и довела до изкривяване на демократичния изборен процес и управлението на сламения човек Орешарски. Сетне Мая Манолова стана заместник-председател на парламента, а тогавашният й любим Ангел Найденов стана министър на отбраната.

Постепенно успя да настани дъщеря си и зет си на високи постове в държавната администрация и не спираше да иска срещи с Бойко Борисов, който подкрепяше инициативите й като омбудсман. 

Да, тогава Борисов беше добър и полезен, а сега когато покрай Васил Божков й замириса на милиони, Манолова бързо смени курса и започна да крещи за оставката му. Хазартният бос, обаче сякаш надцени качествата на Манолова, която едва ли става нещо повече от крупие в една от игралните му зали.

Играта й на политическата сцена също е посредствена, а действията й погнусяват истинските борци за демокрация. Как да й повярват сега за слогана "Вън мутрите", след като в медийното пространство е известна като "сестра Галева".

И за децата вече е ясно, че единственото, което Мая иска с изпълненията си срещу Борисов, е да ги осребри.

В абсурдните спектакли изпъква като неин помощник и босът на легия "Антимафия" Григор Здравков, който също беше забелязан пред портите на премиера.


Прогоненият от Агенция "Митници" активен борец за правда често получава трибуна в кабеларката "Евроком", за да плете фантасмагорични сценарии за корупционни схеми срещу властта, вероятно с надеждата, че ще успее да се върне в митниците. Това, обаче е изключено.

С мечтите си за правосъден министър продължава да живее и Николай Хаджигенов. Семейният приятел на банкера беглец Цветан Василев опитва да дирижира протестите, но от километри личи кой говори през устата му.

Мая и компания подценяват интелекта на българските граждани и сигурно си мислят, че лесно ще изплуват на политическата сцена, но едва ли си дават сметка, че народът ни няма да се върже на плиткоумния им опит за подмяна.

ЕКИП НА БЛИЦ!