Замeстник-градският прокурор Роман Василев отказа да коментира къде точно е задържан Златомир Иванов, по известен като Златко Барета. Той обвини журналиститите, че недоразумението по задържането му дали е в столицата или извън София, е вследствие на журналистически интерпретации.
Роман Василев отказа да коментира какво са направили специалните служби по задържането на Златомир Иванов, като отвърна, че това ще се разбере на днешната мярка, която е насрочена за 13,30 часа днес. "Как мислите, че трябва да се реагира, при положение, че има постановено постоянно задържане", попита Роман Василев журналистите.  
Агенция БЛИЦ припомня, че веднага след задържането на Златко Баретата депутатът на РЗС Яне Янев излезна от среща със зам. градският прокурор и обяви, че станал свидетел на кординацията по акцията за задържането на Златомир Иванов, като прокурорите му казали, че са спипали Баретата в джип на път за София. При разпита на Златко Баретата адвокатите му обявиха, че това не е истина, а клиентът им е задържан, когато се е явил на призовката пред СДВР. /Милан Николов, БЛИЦ