Изборът за кандидат за кмет на София все още не е направен окончателно. Имаме много достойни кандидати и трябва да оставим Бойко Борисов, защото той има това право, да направи своя избор и да го обяви. Аз знам кои са кандидатите, но не знам кой ще бъде избран. 

Това каза в ефира на NOVA депутатът от ГЕРБ - СДС Румен Христов, който коментира номинацията за кметския пост в столицата на коалицията. 

Амбиция

"Много сме амбицирани за изборите в София. За нас предложеният кмет от ПП-ДБ (б.р. Васил Терзиев) е много неприемлив, заради потеклото му. Кметският пост е трамплин за бъдещ премиерски пост. Това според мен е целта на Държавна сигурност.

За мен ПП-ДБ ще имат лек превес на първия тур и на втория ще ги победим. София е една мини България. Ние няма да сключим ръце и да се предадем, а напротив - ще се борим докрай и ще спечелим", категоричен бе той. 

"Промените в службите не трябва да бъдат толкова радикални по време на война. Истината е, че трябва да има промяна в ръководствата на службите. Не мога да кажа, че те се справят. Ние от СДС имаме сериозни критики.

Смяна на шефове на служби трябва да има, защото това са хора назначени лично от президента Радев. Ген. Атанасов би бил добър шеф на някоя служба, но за мен той ще е по-полезен в парламента и дано да остане шеф на комисията, каквито призиви имаше днес. Трябва да намерим златното сечение", каза още Румен Христов. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук