Мисля, че коалиционното споразумение е пред финала си, буквално преди час имахме разговори с г-жа Нинова и искам да изразя въодушевлението си от факта, че левицата е решена да даде всичко каквото може, за да се стигне до едно споразумение, което отговаря на обществените потребности. Въпрос на часове е това споразумение да бъде финализирано, заяви пред БНТ лидерът на АБВ Румен Петков.

"Ние от АБВ предложихме чрез формата "БСП за България" първо да има един шестмесечен период, през който да се направи оценка на ситуацията и на потенциала на действащите структури. Да се надяваме, че всички, които участваме в този процес, ще изхождаме от интереса на обществото", коментира Румен Петков.

"Не бих искал да коментирам имена за съответните постове", допълни още Петков.

Той каза още, че от "АБВ" са предложили "оценки за определени стъпки и предложения в рамките на коалиционното споразумение".

Румен Петков заяви, че Корнелия Нинова е готова да излезе с останалите партии от коалицията на среща пред обществото.

"Самата тя постави въпроса, че такава среща е необходима", коментира Петков.

Според него Бойко Рашков и Стефан Янев са хора, които са показали, че са "хора на дълга и хора, които са показали гръбнак в тази изключително напрегната ситуация".

"Работил съм с Бойко Рашков като шеф на следствието и като народен представител и не считам, че той и генерал Янев трябва да бъдат адресирани. Аз мисля, че когато човек става член на кабинета вероятно е с политически пристрастия, но оттук-нататък той е министър на Република България", допълни още Петков.

Той заяви, че се надява утре да има политическо споразумение и виждане за ново правителство.