Започнаха консултациите между "Възраждане" и президента Румен Радев. Представители на партията са Костадин Костадинов, заместниците му Цончо Ганев и Петър Петров, както и организационният секретар на партията Николай Дренчев. 

И четиримата са без предпазни маски в президентството.
 

"Вие се включвате на финалната права в този изборен маратон. Предстои, на базата на консултациите, надявам се в близките дни, при готовност за коалиционно споразумение, да връча мандата на първата по численост парламентарна група за съставяне на правителство. Предстоят важни решения, важни са задачите и е изключително важно те да бъдат приоритизирани", посочи Радев. 
 

Макар да се включвате последни в тези консултации, аз не деля партиите по тяхната численост, за нас е важно да чуем как виждате работата на бъдещия парламент и бъдещото правителство", посочи президентът.

"Ние смятаме, че проблемите, които България има, търсят своето решение. Смятаме, че тази криза започна много отдавна, от края на миналото столетие. От Възраждане ще поставим в парламента въпросите, които според нас, трябва да се захванат първи", посочи от своя страна Костантинов.


"Смятаме, че всички така наречени противоепидемични мерки, трябва да се премахнат, трябва да се премахне зеленият сертификат, хората да имат един нормален живот и децата ни да имат едно нормално детство, което трета година вече не е възможно.


На второ място проблемът с демографската риза, проблемите с образование и здравеопазване. На практика нашата здравна система не функционира.

Важно и нужно е да се решат проблемите с българската енергетика и цените на тока.

Не трябва да забравяме и външно политическите отношения, най-вече казусът с Македония. 

За всички тези позиции ще търсим подкрепа от всички здравомислещи фигури, ще търсим разговор с всеки един, защото за нас това е национална кауза. Ще настояваме за максимално голяма чуваемост", каза още Костадинов.
 


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ