Трогателна снимка във Фейсбук публикуваха от болницата в Перник. От нея става ясно, че са изписани първите пациенти, лекувани от коронавирус. 

Към снимката е добавено и изключително емоционално послание към екипа на здравното заведение:





"Стана чудото, изписваме нашите първи пациенти преболедували nCo-19  с два отрицателни теста и в добро клинично състояние!

Благодаря на екипа на СБАЛББ ПЕРНИК ЕООД за положените неимоверни грижи и усилия, преодолели психологическата бариера от срещата с невидимия, зъл демон в името на спасяването на човешкия живот, изправили се пред зловещото невидимо зло, което разрушава всичко по пътя си помитайки човешки животи и унищожаващо всички човешки, морални и материални ценности. 

С благодарност и поклон пред моите екипи, смело мога да заявя моите момичета и момчета: 
д-р Боянов, д-р Стефанов, д-р Коцева, д-р Петрова, д-р Николова, д-р Славова,

д-р Трайкова, ст.м.с Тонева, ст.м.с Лямова,  м.с. Недкова, м.с.Михайлова, м.с. Павлова, лаборанти Иванова, Стоименова, Карамфилова, Такива,Андонова, д-р Венева, санитари Величка, Магдалена, Рилка, Валя, Йорданка, Надя!

Благодаря Ви че Ви има, благодаря Ви, че се показахме като екип! Обичам Ви и знайте че Винаги съм с Вас и до Вас! Обичам Ви! Нашият призив е ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ! #ОСТАНЕТЕ В КЪЩИ# БЪДЕТЕ ЗДРАВИ от мен д-р Величка Кадийска и екипа на СБАЛББ ПЕРНИК ЕООД. 

Специални благодарности към РЗИ Перник, един работещ  екип, начело с д-р Торнев и с безпрекословната навигация на д-р Гергана Георгиева или нашата д-р Гери.



От друга публикация в социалните мрежи, обаче, става ясно, че болницата в момента е в изключително лошо финансово състояние и на практика парите в нея са на привършване. Апелът е към всеки, който може, да помогне с дарения.